Not known Facts About نیلینگ
Not known Facts About نیلینگ
Blog Article
نیلینگ یا میخکوبی یکی از روشهایی است که تحت عنوان سازه نگهبان و به منظور جلوگیری از ریزش دیواره گود استفاده میشود. همانطور که میدانید روشهای مختلفی برای محافظت و مهارسازی گود وجود دارد که در مقاله سازه نگهبان به صورت مفصل درباره آن صحبت کردیم.
در زمینه سازههای مناطق شهری، این متد مدرن جهت مقاومسازی و حفاظت از گودها و ساختمانهای نزدیک آن، ایستگاههای زیرزمینی مترو و حتی در پایدارسازی کولههای مجاور پلها در زمینهای سست و ریزشی استفاده میشود.
از روشهای پایدارسازی دائم میتوان به اجرای شمعهای درجا، دیوار دیافراگمی و سپرکوبی اشاره کرد.
لازم به ذکر است که عرض منطقه گودبرداری باید به گونهای باشد که تمامی تجهیزات و دستگاههای مورد نیاز برای اجرای این روش به راحتی در محل مناسب قرار گیرند و فرایند مورد نیاز انجام شود.
این نوع از تجهیزات دارای قسمتهایی از قبیل مته، میله و دکل حفاری، سیستم جلو برنده مته، سیستم ضد قفل، جکهای هیدرولیکی، فرمان و تابلوی کنترل دستگاه و روشنایی هستند.
برای وصله کردن میلگردهایی که بیشتر از ۱۲ متر طول دارند فقط باید از روش فورجینگ و کوپلر استفاده کرد.
در این مرحله میلگردهای فولادی به عنوان میخ یا نیل، در طول و ضخامت مورد نیاز داخل این گمانهها قرار داده میشوند. و با وظیفه جلوگیری از رانش و ریزش خاک عمل میکنند.
در حال حاضر اجرای نیلینگ بسیار مرسوم هست و چالش خاصی به جز اخذ رضایت از همسایه ندارد.
آمریکاییها نیز توانستند این روش را بهطور چشمگیری توسعه دهند و با استفاده از دیوارهایی، مهار خاک را بهطور کامل اجرا کنند.
روش نیلینگ در سال ۱۹۶۰ میلادی برای نیلینگ چیست اولین بار مورد بحث و بررسی قرار گرفت. این روش بر اساس روش سیستم مهاربندی و پیچ کردن سنگ ها می باشد. اولین بار این سیستم پایدارسازی برای حفر تونلی در استرالیا در سال ۱۹۶۰ به کار گرفته شد. در این تونل برای پایدارسازی از آرماتور، تزریق دوغاب سیمان و شاتکریت استفاده گردید.
نیلینگ که با نام میخکوبی نیز شناخته میشود، بهعنوان سازه نگهدارنده و یکی از روشهای پیشگیری از ریزش دیواره در محل گودبرداری به کار میرود.
عرض منطقه گودبرداری در این مرحله باید بهگونهای باشد که تمامی تجهیزات و دستگاههای مورد نیاز به راحتی در محل مناسب قرار بگیرند و انجام فرآیند به سادگی صورت بگیرد.
خاکهای دانهای اشباع سست و بسیار سست ممکن است در شرایطی که تحت اثر زلزله قرار بگیرند، مستعد روانگرایی باشند.
مهندسان در آلمان و فرانسه توانستند این روش را توسعه داده و در صنایع مختلف از آن بهرهمند شوند.